maandag 1 november 2010

Verzorging natuurlijke nagels

Het leek mij leuk om een artikel te schrijven over hoe je natuurlijke nagels het beste kunt verzorgen en hoe je acrylnagels het beste kunt verzorgen. Dit artikel zal gaan over de verzorging van de natuurlijke nagels.
Stap 1: begin met het vijlen van je nagels in de gewenste vorm. Ik raad iedereen aan om dit goed bij te houden. Vooral als je last hebt van nagels die snel breken want het is echt not-done om met een paar gebroken nagels rond te lopen. Dit ziet er erg onverzorgd uit.

Stap 2: duw je nagelriemen voorzichtig naar achteren met een “bokkenpoortje” oftewel “pro pusher”. Dit doe je natuurlijk met de meeste ronde kant van de pro pusher. De achterzijde van de pro pusher (lijkt op een soort van mesje) ga je voorzichtig langs je nagelriemen. Je hebt heel veel soorten pro pushers, metalen (deze vind ik het prettigste werken), houten en zelfs die van plastic zijn gemaakt.  Zo haal je hetgeen weg wat je zojuist met de ronde kant naar achteren hebt geduwd. Nu zien je nagelriemen als je het goed hebt gedaan er weer goed en gezond uit.

Stap 3: Breng een laagje basecoat aan over je nagels. Ik raad iedereen aan om dit te doen voordat je een kleurlak gaat aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de lak langer en mooier blijft zitten en het zorgt er voor dat de kleur van de lak niet in je natuurlijke nagel trekt. Je zult vast wel een bijv. een rode of blauwe kleur zonder basecoat hebben aangebracht en toen je de lak er volgens afhaalde waren je natuurlijke nagels toen niet nog steeds rood of blauw? Precies dat willen we niet hebben! Mocht je nou last hebben van nagelgroeven of lijntjes in je nagels dan kun je het beste als basecoat een ridgefiller gebruiken. Een ridgefiller zorgt ervoor dat de lijnen/groeven in je nagels grotendeels worden weggewerkt omdat wanneer je een kleurlak over je natuurlijke nagels doet dan worden de lijnen beter zichtbaar en dit ziet er niet heel erg mooi uit. Volgens mij hebben veel merken een ridgefiller in hun collectie, kijk maar eens bij Essence of O.P.I. of China Glaze. Een basecoat is bijna nooit doorschijnend van kleur. Vaak zien deze er wat licht roze of melkkleurig uit. Ga de groeven/lijnen nu niet uit je nagels vijlen want ze komen toch terug zodra je nagels gaan groeien en je nagels worden er hartstikke dun door!
Stap 4: Breng nu een kleurlak naar keuze aan. Meestal zijn 2 lagen voldoende voor een dekkende kleur. De kleurlakken die ik zelf er prettig vindt om mee te werken zijn die van o.a. China Glaze (ik ben echt dol op deze lakken, ze zijn zo ontzettend mooi en blijven erg lang goed zitten op je nagels), O.P.I. en Catrice.

Stap 4: Breng nu een topcoat aan. Een topcoat zorgt ervoor dat het geheel wat meer gaat glanzen en dat de lak langer blijft zitten op de nagels. Een topcoat waar ik zeer over te spreken en ik die van INM Out the door. Deze droogt erg snel en doet precies waar een topcoat voor dient. Deze via verschillende webshops te bestellen. Mocht je op zoek zijn naar een topcoat die je gewoon bij de drogisterij kunt kopen dan zijn die van o.a. O.P.I. en Catrice een goed alternatief.
Stap 5: Breng een laagje nagelriemolie over je nagelriemen aan. Doe je dit elke dag dan zul je weinig omkijken hebben aan je nagelriemen! Nagelriemolie is makkelijk verkrijgbaar bij o.a. de kruidvat.
Stap 6: Breng als laatste nog een heerlijk ruikende handcrème aan zodra je nagels droog zijn. Je handen zien er nu niet alleen verzorgd uit maar ruiken ook nog eens lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten